Το έργο της Aegean Rebreath αναγνωρίζεται πλέον και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Βρεθήκαμε στο Παλέρμο στο 1st BlueMissionMed Stakeholder Forum, το οποίο διοργανώθηκε από τους εταίρους του προγράμματος και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να παρουσιάσουμε τις πρακτικές και το έργο της Aegean Rebreath και του Δικτύου Μπλε Δήμων. Στο Forum συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, περιβαλλοντικών οργανώσεων και επιχειρήσεων που δραστηροποιούνται στο περιβάλλον.

Ο οργανισμός μας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πρακτικές του τόσο σε επίπεδο αλιείας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος όσο και σε επίπεδο ενεργούς συμμετοχής των πολιτών. Στο επίκεντρο βρέθηκε το Δίκτυο Μπλε Δήμων, οι σταθμοί συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων όπως και η μεθοδολογία της Aegean Rebreath για την ενεργοποίηση των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Πρακτικές που αναγνωρίστηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πλήθους εταίρων. Αρωγός  σε αυτή την προσπάθεια και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών με το οποίο συνεργαζόμαστε ευρύτερα.

Η συμμετοχή μας σε αυτό το Forum επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι πρακτικές του οργανισμού μας και οι συνέργειες που έχει διαμορφώσει αποτελούν ορθές πρακτικές που μπορούν να αξιοποιηθούν ευρύτερα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό προέκυψε και από τις συζητήσεις του εκπροσώπου του οργανισμού μας με συμμετέχοντες στο Forum.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop