Το πρώτο δίχτυ σε ποτάμι για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης

Ένα ακόμα καινοτόμο έργο, το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και προλαμβάνουμε μεγάλο μέρος της θαλάσσιας ρύπανσης έλαβε χώρα στην Καλαμάτα!

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον Δήμο Καλαμάτας και με την υποστήριξη του Nescafe, προχωρήσαμε σε πιλοτική τοποθέτηση ειδικής «παγίδας» απορριμμάτων στην εκβολή του ποταμού Νέδοντα στην παραλία της Καλαμάτας με σκοπό τη συγκράτηση φερτών υλικών και απορριμμάτων πριν αυτά καταλήξουν στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μέρος μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιεί η Aegean Rebreath στην περιοχή της Μεσσηνίας με στόχο όχι μόνο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με τα πλαστικά μιας χρήσης.

Πρακτικά, ο στόχος του διχτυού είναι να συγκρατεί τα απορρίμματα από την πόλη τα οποία παρασύρονται από τον χείμαρρο και καταλήγουν στη θάλασσα. Η περισυλλογή των απορριμμάτων θα γίνεται από την υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, ενώ θα γίνεται καταγραφή όλων των υλικών που θα παγιδεύονται εκεί.

Μία μεγάλη εξέλιξη για την αποτροπή μέρους της θαλάσσιας ρύπανσης που προέρχεται από την ξηρά! Ανυπομονούμε για τα αποτελέσματα της καταγραφής και ανάλυσης των πολύ σημαντικών δεδομένων ενώ φιλοδοξούμε να εφαρμόσουμε ανάλογα συστήματα και σε άλλες ελληνικές πόλεις!

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop